Achtergrond
Nierschade is in verband gebracht met een verhoogd niveau van het eiwit albumine in de urine. Mensen met een hoog cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten, suikerziekte of overgewicht lopen een hoger risico op het krijgen van nierschade. Het doel van deze studie is om nierschade in patiënten met een hoog risico vroegtijdig op te sporen.

Studieopzet
Voor deze studie zijn we op zoek naar patiënten die medicatie voor diabetes of hypertensie voorgeschreven krijgen of behandeld worden met lipide verlagende therapie.

Deelnemende patiënten vangen urine op met de PeeSpot en vullen een toestemmingsformulier en een vragenlijst in. Wanneer de aanwezigheid van albumine in de urine na een tweede test of derde test is vastgesteld, wordt de patiënt uitgenodigd voor een bezoek op locatie waarbij meer gegevens zoals bloeddruk en medicatiegebruik worden verzameld.

Wat wordt er van u verwacht bij deelname?
Op basis van ATC codes zal de apotheker een data-extractie doen van het AIS. Op basis van deze extractie worden potentiële deelnemers door GPRI benaderd. U informeert de aangesloten huisartsen over mogelijke deelname van de patiënten en heeft een ruimte beschikbaar voor de screening bezoeken. Deze bezoeken kunnen door GPRI worden uitgevoerd.

Wat levert het op?
Voor deelname ontvangt de apotheek een passende vergoeding, afhankelijk van de tijdsinvestering.

Geïnteresseerd of meer informatie?
Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over de studie? Vul dan hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wijcontact met u op. Ook kunt u contact opnemen via saline-studie@gpri.nl of door te bellen naar 050-2110870.

Alvast hartelijk bedankt!