Achtergrond
Nierschade is in verband gebracht met een verhoogd niveau van het eiwit albumine in de urine. Mensen met een hoog cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten, diabetes of overgewicht lopen een hoger risico op het krijgen van nierschade. Het doel van deze studie is om nierschade in patiënten met een hoog risico vroegtijdig op te sporen.

Studieopzet
Voor deze studie zijn we op zoek patiënten met diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, vetstofwisselingstoornis of obesitas die een hoog risico hebben op verhoogde albuminurie.

Deelnemende patiënten vangen urine op met de PeeSpot en vullen een toestemmingsformulier en een vragenlijst in. Wanneer de aanwezigheid van albumine in de urine na een tweede test of derde test is vastgesteld, wordt de patiënt uitgenodigd voor een bezoek op locatie waarbij meer gegevens zoals bloeddruk en medicatiegebruik worden verzameld.

Wat wordt er van u verwacht bij deelname?
Op basis van ICPC codes zal de huisarts door middel van VIP-live rapport een data-extractie doen van het HIS. Potentiële deelnemers worden door GPRI benaderd. Het bezoek zal plaatsvinden in een ruimte die door de huisarts beschikbaar is gesteld en kunnen door GPRI worden uitgevoerd.

Wat levert het op?
Voor deelname ontvangt de huisarts een passende vergoeding, afhankelijk van de tijdsinvestering. Tevens zal er voor deelnemers waarbij albumine in de urine wordt gevonden een adviesrapport worden gedeeld.

Geïnteresseerd of meer informatie?
Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over de studie? Vul dan hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij contact met u op. Ook kunt u contact opnemen via saline-studie@gpri.nl of door te bellen naar 050-2110870.

Alvast hartelijk bedankt!

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Email*