Voor het genereren van nieuwe inzichten in de gezondheidszorg, beleid en andere onderwerpen hebben Lifelines en GPRI de krachten gebundeld. Lifelines heeft de biobank met een schat aan data van 167.000 personen. Er is een diverse beschikbaarheid aan data, met verschillende vragenlijsten, metingen en biosamples. GPRI is een onafhankelijk onderzoeksinstituut met ervaren wetenschappers vanuit verschillende onderzoeksgebieden. Daarnaast heeft GPRI een netwerk van internationale experts en Nederlandse huisartspraktijken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Hoe u kunt profiteren van de samenwerking tussen Lifeline en GPRI kunt u zien in onderstaande afbeelding.

Heeft u een (breed) idee of een specifieke vraag? GPRI denkt graag mee hoe we middels het Lifelines cohort een antwoord kunnen realiseren op uw vraagstuk. GPRI kan u vervolgens naar wens begeleiden door het gehele proces. Van het transformeren van het idee naar een specifieke onderzoeksvraag, het verzorgen van organisatorische processen zoals het beoordelen van de haalbaarheid, het aanvragen en verkrijgen van de benodigde gegevens uit de Lifelines database, het analyseren van de gegevens, het verstrekken van de resultaten in de gewenste vorm en het meedenken in vervolgstappen.

Wie zijn wij?

GPRI is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat het leven van patiënten wil verbeteren. Wij bedenken en faciliteren onderzoek naar preventie, diagnose en behandeling van ziektes in de eerste lijn. Wij voeren wetenschappelijk onderzoek uit in de eerste lijn door deelname voor iedereen toegankelijk én leuk te maken. Met de uitkomsten van deze onderzoeken kunnen de richtlijnen voor de eerste lijn ook gebaseerd worden op de patiënten uit de eerste lijn.

Wanneer u met ons samenwerkt, kunt u rekenen op een prettige ervaring, omdat snelheid, transparantie en kwaliteit onze kernwaarden zijn. Om meer te zien over hoe we werken, bekijk onze algemene website: www.gpri.nl

Lifelines is de grootste data- en biobank van Nederland. Ruim 167.000 Nederlanders van alle leeftijden bieden al bijna 2 decenia vrijwillig inzicht in hun gezondheid. Deze schat van gezondheidsdata maakt onderzoek mogelijk over het ontstaan van ziekten en de effectieve preventie ervan.

Er is een diverse beschikbaarheid aan data, met verschillende vragenlijsten, metingen en biosamples. De deelnemers worden al voor een geruime tijd gevolgd, momenteel vind de 4e onderzoeksronde plaats met 110.000 actieve deelnemers.

Er is een infrastructuur beschikbaar voor het opnieuw uitnodigen van deelnemers en het verzamelen van nieuwe data. Voor meer informatie kijk op: www.lifelines.nl

Contact

Wilt u meer weten over deze samenwerking en de mogelijkheden voor u, neem dan contact via lifelines@gpri.nl, bel naar +31 (0)50 211 3898 of klik op de onderstaande knop om het contactformulier in te vullen.